Betaling og retur

Generelt
Disse salgsbetingelsene gjelder for alt salg av varer fra nettbutikken til forbrukere og ved nettbutikk salg. Kundens ordrebekreftelse/bestilling utgjør sammen med disse betingelser det samlede avtalegrunnlaget for handelen.
 
Betingelser her gjelder kun for salg i Norge med Svalbard og Jan Mayen. Evt. fraktomkostninger til sistnevnte, må tas over telefon, etter ordreregistrering.  Kunder utenfor dette området må henvende seg til oss pr. brev, e-post eller telefon. Salg til forbrukere er blant annet regulert i forbrukerkjøpsloven og  angrerettsloven.
 
Klarna er Europas ledende leverandør av faktura- og finansieringsløsninger til netthandel. Klarna har med sine tjenester Klarna Faktura og Klarna Konto, blitt Skandinavias mest populære betalingsmåte da du som kunde alltid får hjem varene før du betaler. Betalingsprosessen er den raskeste på nett idag, og Klarna legger stor vekt på at du som forbrukerne skal kunne føle deg trygg når du handler på nett. Med Klarna Faktura handler du enkelt via personnummeret ditt eller organisasjonsnummer for bedrifter. Du betaler alltid etter at du har mottatt varen. Tjenesten Klarna Konto passer for deg som vil dele opp betalingen og samle alle delbetalingskjøp på en faktura. Alle kjøp du gjør med Klarna Konto i en måned vil samles på èn enkelt faktura som du mottar i midten av neste måned. Dessuten kan du alltid selv bestemme hvor mye du ønsker å betale hver måned.
 
Klarna Checkout
Når du betaler med kort blir kjøpesummen reservert på din konto når du sender bestillingen. Summen blir imidlertid ikke trukket fra kontoen før produktene sendes fra oss. Les mer om Klarna Checkout her: Vilkår Klarna Checkout
 
 
Priser 
Prisene på nettsiden er angitt i NOK og er eksl. 25% moms. 25% moms legges på i kassen.
Dersom momsen, skatter eller andre avgifter endres vil våre priser endres tilsvarende.
 
Leveringstid
Leveringstiden er 2-6 dager, avhenger av lagerbeholdningen. Ved bestilling av mikroskop og kamera er leveringstiden 10-20 dager.

Bestilling
Alle bestillinger betraktes som bindende. Du mottar en ordrebekreftelse pr e-mail med all informasjon. 
 

Angrerett 

Du har en angrerett på 14 dager på dine kjøp. I denne perioden har du angrerett som innebærer at du har mulighet til å, uten andre forpliktelser fra din side enn transportkostnadene, returnere varene du har mottatt. Returkostnader betales av kjøper. Hvis du ønsker å benytte deg av angreretten må du returnere varene uskadede og ubrukte i originalemballasjen. Vennligst kontakt oss via kontaktskjemaet hvis det gjelder en vare du har tatt i bruk. Ved en eventuell tvist kan du henvende deg til Forbrukerrådet eller det lokale forbrukerkontoret for å få hjelp. Vennligst legg ved utfylt angrerettskjema sammen med varene du returnerer. Hvis du har valgt faktura eller delbetaling som betalingsmåte vil vi trekke fra varene du har returnert på din faktura. Hvis du har valgt kortbetaling som betalingsmåte vil beløpet refunderes til din bankkonto.

Force majeure 
Skulle det oppstå en situasjon som gjør det umulig for oss å oppfylle sine forpliktelser i denne avtalen, og som etter vanlige kjøpsrettslige regler regnes som Force Majeure opphører den rammede parts forpliktelser så lenge den ekstraordinære situasjonen vedvarer. Som Force Majeure egnes eksempelvis lovendring, arbeidskonflikt, streik, lockout eller andre omstendigheter som partene ikke råder over, slik som krig, opprør, brann, eksplosjon eller inngrep fra offentlige myndigheter. Det samme gjelder ved plutselig endring av krav til merking av produkter, varseltekster, salgsforbud eller beslutning fra myndigheter som påvirker markedet og produkter i negativ retning eller unormal nedgang i markedet.
 
Minimumsalder:
 
For å handle i vår nettbutikk må du ha fylt 18 år. Er du under 18 år kan du få en myndig, f.eks. en foresatt, til å handle for deg.

Vi tilstreber å gi våre kunder så korrekt informasjon om våre produkter som mulig. Vi tar imidlertid forbehold om at skrive-/ trykkfeil kan forekomme, noe som kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i vår nettbutikk, vår markedsføring eller på annen måte.